Kommunikasjon i Julestria – hvordan vinne oppmerksomhet?

nytt-portrett

Kommunikasjonsprosessen starter med en klar definert målgruppe.

Du bør bestemme om du ønsker å snakke til eksisterende eller potensielle kunder, enkeltpersoner, bestemte grupper eller offentlighet.

Målgruppen vi velger vil påvirke beslutninger i vår kommunikasjonsstrategi. Det vil påvirke svarene på spørsmål som: hva jeg skal si, hvordan jeg skal si det, når jeg skal si det, og hvor jeg skal si det.

Etter at du har identifisert målgruppen, må du bestemme mål med kommunikasjon. Du kan satse på å etablere merkekjennskap, spre informasjon, endre holdning, eller atferd. For eksempel, hvis du har identifisert ditt målgruppe som nye forbrukere vil din kommunikasjons kampanje ta sikte på å skape merkekjennskap blant dem.

For å designe kommunikasjonskampanje etter den ønskede reaksjonen må du svare på tre spørsmål: hva skal jeg si, hvordan sier jeg det og hvem som skal si det (kilde eller kanal).

Selvfølgelig alt vi forteller om oss og produktet må være relevant og i tråd med hva vår målgruppe er interessert i.

Dårlig kommunikasjon kan oppstå av feil budskap eller at det rette budskapet ble uttrykt dårlig.

Det å få nok oppmerksomhet er en vanskelig oppgave, fordi kommunikasjonskanaler blir mer og mer fragmentert og oversiktlig. Annonser som bruker kjendiser kan potensielt oppnå større oppmerksomhet. 

Tenk om Felix Baumgartner sitt fritt fall fra stratosfæren, organisert av Red Bull. Nesten alle av oss har hørt om det, ikke sant? Felix Baumgartner ble det første mennesket som har slått lydhastighet i fritt fall. Millioner av mennesker i verden har sett dette hoppet live på TV.

Se hoppet : https://youtu.be/FHtvDA0W34I

Red Bull-sjef sa en gang i et intervju at Red Bull gir deg vinger. Dette betyr at Red Bull gir ferdigheter, evner, for å oppnå det du vil. Det er en invitasjon om å være aktiv, performance-orientert, våken, og å ta utfordringer.

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s