13 markedsføring tips fra ledende eksperter om markedsføring på Instagram

Vil du forbedre markedsføringen på Instagram – da må du ha en strategi. Her er noen tips om hva du kan gjøre for å få bedre markedsføring på Instagram. Instagram er en raskt voksende plattform og bedrifter er ivrige med å etablere sine profiler.

unspecified# 1: Ta bilder av en riktig format

 Du kan ha din Instagram-profil bare så god som dine bilder er. Start med bilder av høy kvalitet og disponer innholdet i en firkantet format.

Mange digitale kameraer og smarttelefoner har innstillinger som lar gjøre dette enkelt og lett. Dette gjør at du sparer tid på beskjæring og sørger for at du tar med deg alle de vikrigste elementene i bildet ditt.

Prøv appen Awesome av SmugMug teamet som passer til iPhone og Android telefoner.

# 2: Bruk en tilpasset link shortener for å spore trafikk

 En av de viktigste tingene du trenger å vite er hvor godt Instagram-kontoen din bidrar til trafikken på hjemmesiden din. Dessverre, Google Analytics kan ikke spore nøyaktig antall klikk på siden når brukere besøker din hjemmeside gjennom Instagram-konto fra sin mobil.

For å overvåke nøyaktig antall klikk kan bedrifter bruke bit.ly  (eller en annen leverandør) integrert i sin Instagram-profil.

Da kan du sjekke bit.ly og finne ut hvor mange klikk på Instagram-kontoen din er faktisk ført videre til klikk på din hjemmeside.

Lag en ny bit.ly kobling hver gang du endrer landing-side, kampanje eller nytt innlegg for å få analysert din kampanje.

# 3: Vær strategisk med dine viderekoblinger 

For personlig bruk er Instagram morsom og spontan. Men hvis du ønsker å bruke den som et markedsføringsverktøy, må du bruke litt mer tid på strategi.

Bedrifter som er virkelig synlige på Instagram (som Nordstrom, Starbucks, Nike og andre) planlegger sine Insta-kampanjer i god tid.

Hvis du er en mindre kommersiell aktør, kan du likevel ta en stor plass på Instagram.

Du kan oppnå en høy grad av tilstedeværelse ved å viderekoble dine Instagram-innlegg til din hjemmeside eller landing-page med relaterte innlegg, og samle deretter leads, markedsføre, få følgere, osv.

# 4: Få deg markedsførings partnere

 Promoter andre når du kan! Trenden på Instagram nå er å dele kjærlighet ved å tagge andre, eller ved å fremme direkte andre selskaper, produkter og tjenester.

For eksempel restauranter som serverer øl fra de lokale bryggerileverandører i området. Både bryggere og restaurantene vil dra nytte av Instagram ved å tagge hverandre.

Fordelene er mange: økt anerkjennelse for involverte, flere følgere og økt trafikk og salg for lokale bedrifter.

 # 5: Dra nytte av hashtags

Brukere kan nå bruke Instagram for å følge med trender via bruk av trend-hashtags som for eksempel: #LoveWins, #CanadaDay og #FullMoon.

Hvis disse hashtags er relevante for din merkevare, inkluder dem i dine innlegg når du publiserer.

Instagram har også innført mulighet å søke med Emoji.

# 6: Få Instagram-følgere å hjelpe deg med markedsføring

Det å få følgere på Instagram er viktig, men det er bare en av flere trinn i din markedsføringsstrategi. For å oppmuntre dine følgere til å like deg enda mer, kan du skreddersy en målrettet landing-side som snakker direkte til dine Instagram-fans.

For eksempel @frankandoak Instagram-profil kobler deg med siden som ligner på sin egen Instagram-feed: http://www.shopthisfeed.com/f/frankandoak

For å lokke Instragram-følgere lenger inn kan du vurdere å be dem om e-post. Del et bilde med en oppfordring til å registrere seg for et nyhetsbrev.

Gi kundene dine verdifull og relevant informasjon som vil bidra med å få større oppmerksomhet om andre produkter og serviser i din butikk.

# 7: Bland videoer og bilder

Den heteste Instagram markedsføring tips i dag er å blande videoer og bilder.

Tatt i betraktning at en video kan generere tre ganger mer klikk på innlegg er det et verdifullt verktøy som kan brukes til å øke trafikk på hjemmesiden.

Markedsførere vet at Instagram er en visuell historiefortelling. Med video kan du gjøre historien levende.

For eksempel ta en titt på Oreo eller McDonalds og du vil se fantastiske eksempler på videoer som har et produkt i midten av videoen, uten å komme på at dette er en salgstricks.

Videoene skaper engasjement, og det er lett å redigere og ta opp video via Instagram direkte.

Du kan oppfordre fans til å lage sine egne videoer og samle dem på siden din,  som for eksempel GoPro gjør.

Sjekk ut merket Nike å se massevis av videoer som skaper handlings effekt. Dette er et merke som har en veldig god forståelse av hva Instagram handler om: å inspirere seerne ved hjelp av kraftige visuelle innlegg som fokuserer på kunden, og ikke på produktet.

# 8: Betalte annonser

Bruk  betalt markedsførings strategi. Sponsede annonser på Instagram her blitt vanlige  på tidslinje.

Betalte annonser skaper en helt ny dynamikk  for deg som annonsør, du vil bli mer oppmerksom på utvalget av publikum. Du vil helst markedsføre innenfor din primære målgruppen.

Sponsede annonser på Instagram tar stadig nye høyder og for mange har blitt en del av deres markedsføringsstrategi.

Innholdet må både engasjere og bli spisset mot en bestemt demografisk gruppe.

# 9: Gi din mest verdifulle innhold direkte til din målgruppe

Instagram gir nå annonsørene mulighet til å legge klikkbare linker i «karusellen», samtidig webadresser er fortsatt ikke klikkbare i kommentar feltet.

Heldigvis finnes det en løsning på det. Utnytt koblingen til Instagram-profilen.

Du kan velge å henvise brukere til en konkret webside, for eksempel «priser» eller bloggen din. Men et enda bedre alternativ er å koble til ditt nyeste innhold, enten det er en artikkel, blogginnlegg eller event.

# 10: Bruk betalings strategi for dine innlegg

Nummer-én Instagram strategi er for å få en massiv eksponering som hjelper deg å bygge et stort publikum takket være betalte innlegg.

Instagram er den billigste CPM (kostnad per den tusende visningen) annonseplattform akkurat nå.

Faktum er at det er titusener av Instagram-kontoer som opprettes utelukkende for å selge produkter og tjenester både for seg selv og for andre. En aktør kan ha flere kontoer som generer hundrevis av følgere fra forskjellige nisjer som helse, fitness, biler, sport, mote, ernæring og mange andre.

Det er mange av Instagram-kontoer som opprettes utelukkende for et formål som er å selge på vegne av bedrifter og butikker.

Når du finner en som er rettet mot din ideelle kunde må du gripe muligheten og følge den. Instagram vil vise deg «lignende kontoer». Da vet du at disse profiler vil samarbeide om dine betalte innlegg og kan hjelpe deg å nå kundene dine raskere. Ta kontakt og gjør en avtale.

Det beste alternativet er å lenke betalte innlegg fra din partner tilbake til Instagram-kontoen din, i stedet for å prøve å sende brukere direkte til nettstedet ditt, siden Instagram ikke tillater linking i kommentarer.

# 11: Gjør det nyttig for flere 

Flett nyttig tekst i bildene dine og engasjer lesere.

For eksempel: #dailydesigntips kombinerer slående grafikk med et nyttig innhold i form av inspirerende sitat eller en praktisk designer tips.

Gjennomført visuell image med relatert tekst og relevante hashtags vil resultere i et overbevisende innlegg pakket delikat i en nyttig kunnskap.

# 12: Planlegg innlegg med publiserings kalender

For å gjøre det lettere å publisere fra mobil, bruk en planlegging taktikk og forbered publiserings materiale på forhånd, planlegg publiseringsdatoer i din kalender og server innholdet med riktig dosering.

# 13: Samarbeid med Instagram-trendsettere

Finn spennende profiler som trekker mye oppmerksomhet i nettverket ditt. 

Instagram påvirkes av dagens kjendiser som klarer å lage digitalt innhold med høy kvalitet. Lær av de beste og juster din markedsføring med de riktige impulser.

Konkurranser og trekninger er også en måte å få oppmerksomhet på, for eksempel å tagge en venn i kommentarfeltet. Det er Instagram-versjonen av munn-til-munn markedsføring.

Kontroller at denne Instagram-posten inkluderer link til din produkt.

Konklusjon

Det finnes ingen bedre måte å få opp virksomheten enn å være aktiv på Instagram. Plattformen stadig forbedrer seg, i tillegg til din markedsførings taktikk. Utforsk mulighetene Instagram gir deg, og se hva som fungerer best for deg og din virksomhet.

Les min forrige artikkel om gode blogg-innlegg: Hvordan skrive gode artikler for din blogg?

Ta kontakt med meg hvis du ønsker hjelp med din blogg: Priser

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s