Hvordan skrive gode artikler for din blogg?

Det er vanskeligere å skrive gode online artikler enn artikler i trykt media. Online artikler må ikke bare informere, men også bidra til engasjement på din hjemmeside og fremheve det unike ved ditt produkt. I tillegg må artikkelen serveres i kontekst av relevante for søkemotorer temaer og begrep.

Kurs i WordPress webdesign

På grunn av overveldende mengde av informasjon på internett, skrive online er prinsipielt annerledes enn å skrive for tradisjonelle medier. Bra innhold betyr alt for å lykkes. Skrive gode innlegg for din hjemmeside omfatter ikke bare riktig mengde av ord i artikkelen, men også kommentarer, vedlegg og linker du bruker for å formidle ditt budskap.

Som i alle markedskommunikasjon tilfeller er det viktig å forstå målgruppen. Dette vil gi deg klarere visjon for å utvikle strategi for planlegging av innholdet, og organisere og strukturere informasjonen du leverer.

Før du starter, test dine lesere i forhold til hva som er interessant for dem, og hva som kan stimulere dem til å foreta handlinger du ønsker.

INNHOLD

Det som gjør det vanskelig å skrive for bloggen er at publikum ikke er lenger bredt, men er et nisje publikum som setter pris på å bli snakket til med en stor presisjon for de temaene det har signert for.

Viktige ting å tenke på når du skriver er: demografi, alder, kjønn, geografi, mindset, trender, karakteristisk atferd, handlingspreferanser. Alle disse tingene vil hjelpe deg å forstå målgruppen og kommunisere mer effektivt.

Selvfølgelig, ikke alle innlegg har lik intensjon. Vi har undervisningsartikler, statusoppdateringer, annonser, kommentarer, intervjuer, offentlig publiserte brev, osv.

Vi har ofte svært lite plass for å formidle vårt budskap. Mye av overskrifter og ingress (tagg linje) har kortere versjon på internett enn i trykte medier, men de må kunne engasjere og kommunisere til dine lesere like effektivt og med tjent tillit. Når det er sagt, du har en unik mulighet online å gi mer informasjon i form av dobbelt sett av din artikkel, en kort og en forlenget versjon for de som vil vite mer om tema. Når du skriver en forlenget versjon husk å strukturere budskapet med overskrifter og avsnitt, slik at det blir lettere for lesere å navigere gjennom teksten, eller på tvers av begge versjoner.

Pressemeldinger kan publiseres direkte på din nettside i egen rubrikk.

Statusoppdatering eller kommentar må være korte, slik at hele teksten blir synlig uten å måtte rulle siden ned.

Blogginnleggene kan være svært effektive markedsføringsverktøy. Dine innlegg må kunne deles via sosiale mediekanaler og tiltrekke nye lesere til hjemmesiden din.

Tekster fra sider på din hjemmeside bør være lett å printe ut, dele eller referere til, derfor tenk nøye gjennom meningsfulle overskrifter og underoverskrifter. Du bør også vurdere fet skrift og fremheve viktige setninger. Inkluder aktivt multimedia, slike som bilder, videoer og grafikk.

SØKBARHET

Hvis du vil lykkes som bloggforfatter, må du ha god forståelse for SEO, eller Search Engine Optimization, og hvordan dette kan integreres i ditt budskap online.

digital-copywriting-600x321

En av de viktigste momenter er at du ikke bare skriver for dine lesere, men også for søkemotorer og algoritmer. Målgruppen din vil sannsynligvis bruke søkemotorer for å lete frem til bloggen din, eller til informasjonen på din hjemmeside. Blande søkeordene inn i dine blogginnlegg er derfor helt nødvendig.

Et nøkkelord brukes for å søke frem til flest treff, men en nøkkelsetning brukes i et søk for å spesifisere søket. Igjen vil jeg understreke viktigheten av å teste teoriene på forhånd. Nøkkelsetning er et viktig element i digital copywriting. Du kan bruke google verktøy for å finne ut hvordan potensielle kunder søker etter informasjonen i form av setninger, så deretter inkludere disse setningene i din artikkel for å tiltrekke flere lesere. Husk alltid at kvalitet på innholdet er viktigst.

Beste praksis for å skrive en god blogginnlegg:

  • Har din artikkel formidlet en unik idé?
  • Har du en lettleselig layout med avsnitt, overskrifter og bildemateriale som fremhever ditt budskap?
  • Er din tolkning av tema klar og direkte?
  • Er informasjonen strukturert på en logisk måte?
  • Har dine lesere forutsetning til å forstå deg riktig?
  • Kan artikkelen kommenteres, deles eller printes ut?

Les relaterte artikler: 6 viktige ting du må vite om A/B-testing på Facebook

Ta gratis kurs i WordPress webdesign: Kurs i WordPress webdesign

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

En tanke om “Hvordan skrive gode artikler for din blogg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s