6 viktige ting du må vite om A/B-testing på Facebook

En av de usikre momentene med digital markedsføring er at vi aldri vet hva som kan forventes av interessen. Kunder kan reagere med engasjement på den ene av markedsførings annonser, men ikke på den andre. Når vi planlegger en annonse eller en kompanje vet vi ikke på forhånd hva som vil fungere. Finne «on spot» budskap som genererer klikk, likes og delinger kan være vanskelig. A/B-testing er en måte å finne ut om vi går i en riktig retning. A/B-testing passer og kan brukes i de fleste sosiale kanaler, spesielt når du annonserer på Facebook.

12.16

A/B-testing er nødvendig for å kunne analysere hva som virker og hva som ikke virker av annonser for å oppnå målene. I praksis lager man flere annonser med forskjellige tekster, bilder, farger eller hovedbudskap og tester dem mot markedet. Etter en stund kan man se hva som ga flest klikk og respons fra kunder.

Det finnes alltid potensiale for forbedring, og A/B-testing er en fase vi må gå gjennom for å nå våre markedsføringsmål. Det mest negative ved denne fasen er at den kan være veldig dyr. Den er altså den dyreste delen av markedsføringen i sosiale medier. Målet med testing er å kunne trekke ut analyse for en mer effektiv markedsføring senere. Etter at du har gjennomført analysen du kan bruke prinsippen 80% mot 20% , der du forkaster 80%  av det som ga minst resultat og satser på de 20% av annonser som ga mest respons.

DilbertABTesting1

Når du lager en markedsføringsplan, inkluder de 6 punkter for å nå en optimal resultat:

  1. Bestem effekten du vil oppnå. For eksempel at annonsen din fører til antall klikk, engasjement eller kommentarer på din hjemmeside.

2. Kvantifiser dine mål, befest dem i antall leads, salg eller andre kategorier.

3. Identifiser hva som kan hindre at resultatene fremkommer, eller at resultater er pålitelige. Gjennomfør kontroll test.

4. Avgrens hva du vil teste.
Alle annonser bør drilles gjennom brainstorming for å sikre at du har valgt en god kandidat for testen. Her er noen huskeregler når du velger din test:

  • Ta hensyn til publikum og dens størrelse. Er kundelisten din for liten, kan du ikke forvente betydelige funn.
  • Ikke hver test vil ha en tydelig definert resultat i starten. Ikke gi opp!
  • Velg ett element for å teste. For å bestemme en vinner må du bare ha en liten endring, for eksempel endre overskriften eller fargen på knappen.

5. Velg ut forskjellige annonse-scenarier (hvis den – så den).
En viktig moment ved test-strategien er at din handlingsplan tar stilling til flere annonse-scenarier.

6. Benytt deg av egen læring i prosessen.
Tid og ressurser kan være din største utfordring. Din handlingsplan bør ta hensyn til tid du vil bruke for å analysere og deretter implementere de mest gunstige annonser.

Planlegging er viktig når du  gjennomfører  A/B testing. Hvis du jobber i et team må alle involverte ha en klar forståelse av hvordan og hvorfor testen pågår.

Du kan finne mer informasjon på siden http://www.jacobsclevenger.com. Bloggen deres gir mange gode innsikter i sosiale medier enorme potensiale.

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

En tanke om “6 viktige ting du må vite om A/B-testing på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s