Should I stay or should I go?

I det siste ble jeg fascinert av å se en økt deltagelse i lukkede nettverk blant dem som jobber målrettet med overgang fra gründer til en profittskapende virksomhet.

Tankene mine blir ofte inspirert av noe jeg ser, hører eller leser i media. Enda mer spennende er å observere, trekke essensen og forstå et større bilde, som for eksempel gjentagende hendelser på Facebook.

13600078_10154031311897025_5007886572516272692_n

podcast-49-download-e1467124286378

Cloudnames_norsk_logo

(eksempler på lukkede Gründernettverk: Grundeklubben, Cloudnames, Grunder-HelpDesken, Girl og Fire – Design din Business)

Nettverkene fungerer som opplysning kanaler, og er ment for å tjene eierens forretnings mål. Hun/han skaper engasjement ved å motivere, gi tips og invitere til interaksjon. Kan verdidannelse skje for alle som deltar i nettverket? For eksempel at du lærer noe så unikt og avgjørende at det vil gi deg raskt mange kunder, økte salgstall og mange blogglesere straks etter lanseringen?  Er de ene nettverkene bedre enn de andre?

Når nettverket er preget av kvinner, blomstrer interaksjonen blant medlemmer. Samtidig er det som regel et høyt bekymrings nivå. Kvinner oftest forteller at de er bekymret for å ikke oppnå økonomisk selvstendighet. I tillegg, legger de press på seg selv for å lykkes raskt. De tekniske utfordringer i forhold til digital markedsføring er den oftest gjentatte tema. Interaksjoner  på nettet fylles med støtte, ros og praktiske tips om hvordan den vanskelige oppstartsperioden kan eventuelt bli kortere.

I de andre gründernettverk er dynamikken annerledes. Du vil merke at det er mindre grad av interaksjon, og svakere engasjement i diskusjoner av saker som dykker oppe på veggen.  Språket er mer teknisk, og problemstillingene som tas opp virker mer globale.

De fleste gründere forfølger egen drøm om å lykkes, spesielt helt fra starten av. De er ute etter å lære eller oppdage nye smarte tiltak for å få kunder, øke salget, bli synlige i sosiale medier og få mange engasjerte blogglesere. Dette kanskje høres usant ut, men mange har et håp om, at akkurat deres ide vil få en slik suksess helt fra starten av, og så jakten på suksess-oppskriften er i gang.

En vanlig motforestilling om å delta i nettverksarbeid er at gründere som administrer og kontrollerer nettverket kan konfrontere og irritere med en skrytende oppførsel og mas. Samtidig fungerer de som magnet på de andre, mer avslappet gründere som vet hvordan de kan utnytte nettverks plattformen for egen vekst.

Etter at du prøver deg frem, finner du tilslutt et riktig miljø som vil få deg til å senke din forsvarsmekanisme. Nettverkene ikke bare konfronterer, men også opplyser, motiverer, stimulerer og skaper treningsarena for mange modige gründere – kvinner og menn.

Nettverkets gode dynamikk stimulerer skapende arbeid og beviser stor interesse for bedrifts innovasjon. Du vil hente verdi som er lik innsatsen du legger inn når du bryr deg, tipser, forteller og deler innleggene.

Nettverkene gjør, at på veien mot realisering av dine drømmer, tross for at det vil kanskje ta litt lengre tid enn du håper, vil du:

  • Forbli motivert;
  • La deg inspirere til handling;
  • Lære fra andre;
  • Bruke arena for trening og testing av dine ideer;
  • Bruke hverandre som en kundesegment;
  • Tilegne deg ekspert status.

Hvis du har spørsmål vedrørende artikkel, kontakt: tajana@live.no

Les flere artikler i min blogg på ffbusiness.org

Les kurs i «Hvordan Lage egen Hjemmeside på en Helg»: Kurs i WordPress

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s