Kjenn din forbruker, og elsk din kunde

I min tidligere artikkel berørte jeg så vidt et viktig tema: hvilken kunde du vil ikke overleve uten…

48e0d76bbebc6c4292cf64c79366f5cf

I følge statistikken påstanden er slående – kvinner er i absolutt flertall når det gjelder innkjøp av varer og tjenester, og det angår alle områder, fra boligmarkedet til helsetjenester.

Dette er logisk og innlysende dersom man går i dybden av problemstillingen og ser litt tilbake i historien.

Kvinner som ble født mellom 1946 og 1964, i så kalte baby-boom årene, fremstår i dag med vellykkede karrierer, investeringer velgjort i løpet av årene med økonomisk vekst, og arv fra foreldre eller ektemenn. De har økonomiske krefter større enn noen tidligere generasjoner av kvinner.

Samtidig, femti-pluss kvinner er den sunneste, rikeste og mest aktive generasjonen av kvinner i historien.

Kvinner har blitt mer modne i forhold til forbruk av luksusvarer og tjenester. De prioriterer høyt når det gjelder minner og opplevelser. De trenger ikke å kjøpe ting for å ha flere av dem, de ønsker heller å investere i erfaringer og i selvutvikling. Som modne forbrukere forventer de kvalitet, og kan være ekstremt kresne.

Tenk, at den 55-75 år gammel kvinnen har gjennomgått reisen fra sin rolle som husmor til en selvbevisst kjøper av sikkerhet, komfort og luksus elementer, og hun gjør det med innlevelse og lidenskap, og med den friheten egne midler gir henne.

Velstående «boom» kvinner er utdannet, har en høy inntekt, og gjør omtrent 95 prosent av innkjøp beslutninger for sine husholdninger.

En ny økonomisk oppsving kommer når barna blir selvforsynte og forlater hjemmet. Da er det på høy tid å fornye, oppusse eller renovere sine egne husholdninger. Ved 50-års alder bruker kvinner 2,5 ganger mer på eiendommene sine enn den gjennomsnittlige personen. På toppen av dette er kvinner ivrige kjøpere av datamaskiner, biler, bank- og finanstjenester, samt  en rekke andre luksuriøse kategorier.

the-devil-wears-prada

Baby Boomer generasjonen har mer penger, fritid og teknologi enn noen annen generasjon i historien. De ikke bare holder kontakt med familie og venner, men faktisk fortsetter å forfølge sine karrierer mens de reiser. Takket være Wi-Fi, e-post og mobiltelefoner, kan kvinnelige ledere fortsette å påvirke bedrifter uansett hvor de er i verden.

Antall kvinner som ønsker å  investere i næringsliv vokser i et raskere tempo enn antall menn. For å sammenligne, i en to-års periode har antall velstående kvinner i USA vokst med 68%, mens antall menn økte bare med 36%.

Noen OBS! Statistikken kan være behjelpelig med et kritisk blikk på hva som kan bli bedre i din markedsføringsstrategi for å nå din kvinnelige kunde. Her er litt mer statistikk med tall:

  • 59% av kvinnene føler seg misforstått av matprodusenter (Husk av kvinner liker et intelligent matprodukt. De faktisk tenker på miljø!);
  • 66% føler seg misforstått av helsevesenet (Kvinner er under press for å se yngre og friskere ut, de ønsker tjenestekvalitet som gir resultater!);
  • 74% føler seg misforstått av avtomotive kompanier (Ikke sikt mot et gjennomsnitts mål – kvinner føler seg unike, alle av dem!);
  • 84% føler seg misforstått av investerings tilbydere (Really? Tror du at kvinner vil investere i noe bare fordi de er snille og omsorgsfulle?)
  • 91% av kvinnene i en undersøkelse sa at annonsørene ikke forstår dem (Kvinner er riktig store esteter!)
  • Og husk, at av alle nystartede bedrifter, 70% er startet av kvinner!

 

Inspirert av : she-conomy

Referanser:

Mary Brown, Carol Orsborn, Ph.D., Marketing to the Ultimate Power Consumer—The Baby-Boomer woman;

MassMutual Financial Group–2007;

Demographics by Mark Miller;

Pam Danziger, president of Unity Marketing;

Karen Vogel, The Women’s Congress and co-founder and president of New Generation Event Solutions;

Marti Barletta, Primetime Women;

Source: Mindshare/Ogilvy & Mather;

Baby-Boomer Magazine.com;

The Spectrem Group;

Publisert av Tatjana Strømme

Kommunikasjonsdesign, business development

En tanke om “Kjenn din forbruker, og elsk din kunde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s